Afgelopen zaterdag, 23 april speelde ZVH de laatste wedstrijd van het seizoen 2015/2016. De tegenstander was het Nijkerse Flevo, een ploeg die met twee punten meer dan ZVH de vijfde plaats in handen had. Bij winst afgelopen zaterdag kon ZVH nog vijfde worden. ZVH won deze slotwedstrijd op zeer overtuigende wijze. De thuisploeg speelde vanuit een gesloten defensie, met diverse break-outs, dynamisch spel en veel schotkracht. Dit alles resulteerde in een 11-2 overwinning. Met deze zege sloot ZVH het seizoen af op de vijfde plaats

Daarnaast stond deze wedstrijd in het teken van afscheid. Cor de Hart nam na meer dan twintig dienstjaren in ZVH heren 1 afscheid van het eerste, volgend seizoen zal hij met zijn routine ZVH heren 2 gaan versterken. Ook Tim van Leeuwen nam afscheid. vanwege een verhuizing terug naar zijn Bodegraven. Volgend jaar zal Tim weer voor zijn nieuwe (en oude) club BZ&PC gaan spelen. Daarnaast nam ook Rein Beenker afscheid, hij gaat volgend jaar naast zijn werk studeren in de avonduren en kan dat waarschijnlijk niet combineren met waterpolo.

Verder was er ook nog witte rook. Coach Ron Schoenmaker gaf aan dat hij zijn contract met ZVH voor een jaar gaat verlengen. met het afscheid van de bovengenoemde spelers licht er een schone taak en mooie uitdaging klaar voor hem.

De wedstrijd dan, in de eerste periode kwam Flevo via een manmeer op 0-1. Het waren echter aanvoerder Erwin de Witt en Tim van Leeuwen die in die eerste periode, de score nog ombogen naar een 2-1 voorsprong.

In de tweede periode was het Flevo dat op 2-2 kwam uit een manmeer. Daarna was het ZVH dat de klok sloeg. Tim van Leeuwen maakte 3-2 met een tovergoal op de midvoorplaats. Vervolgens was het Casper van der Pijl die op aangeven van de uitstekend spelende Bas Roozekrans de 4-2 binnenschoot. Daarna kreeg ZVH na een overtreding op Bas Roozekrans een strafworp mee. Erwin de Witt benutte deze feilloos.

Zo stond het halverwege de wedstrijd 5-2 voor ZVH, een riante voorsprong. In de derde periode nam ZVH de bezoekers volledig in de tang. Flevo kwam niet door de gesloten defensie van ZVH heen. Aan de andere kant had ZVH daar aanzienlijk minder moeite mee. Het was Niels ‘broccoli’ Duijn die met een schitterend schot van afstand de 6-2 aan liet tekenen. Daarna was het Tim van Leeuwen die 7-2 binnenschoot.

In de slotperiode had Flevo het al opgegeven en was het ZVH dat de score nog wat verder kon opvoeren. Allereerst was het Tim van Leeuwen met de 8-2. Daarna was het Bas Roozekrans die twee keer mocht aanleggen van afstand en beide keren feilloos binnenschoot. Tenslotte was het Casper van der Pijl die in de break nog de 11-2 binnenschoot.

Hiermee sloot ZVH het seizoen in stijl af en behaalde het een verdiende vijfde plaats. Het was met recht een mooi seizoen, met goede wedstrijden, mindere wedstrijden, onnodige nederlagen, wedstrijden waarin veel veerkracht werd getoond maar bovenal met een fantastische sfeer. Als deze sfeer volgend seizoen kan worden vastgehouden is één van de belangrijkste basisvoorwaarden om te presteren weer aanwezig.

Doelpunten: Tim van Leeuwen (4), Casper van der Pijl (2), Erwin de Witt (2), Bas Roozekrans (2) en Niels Duijn.

Verslag: Leander Kuiper